​​​​​​EQUUS Film Festival Director’s Panels

​​Friday Panels

12 p.m. – 12:55 p.m. – 1 hour 

Equestrian Authors Panel
Introductions: Diana De Rosa

PANELISTS

Susan Cain, EdD, LCSW
Horse Sense for Leaders: Building Trust-Based Relationships

Jeremy Enlow
Cowboys of the Waggoner Ranch

Cate Folsom
Smoke The Donkey

Artemis Greenleaf -
Team Smash

Connie Johnson Hambley -
The Troubles 

Robin Hutton
Sgt. Reckless: America's War Horse

Carly Kade -  
In the Reins

John Royce -
Eclipsed by Shadow


1:00 p.m. – 1:55 p.m. – 1 hour 

Equestrian Film Director’s Panel
Moderators: Diana De Rosa & Julianne Neal

PANELISTS

Connie Castille -
Film: T-Gallop: A Louisiana Horse Story

Ashley Klein -  
Film: Albion

Christy McGlothlin
Film: Unbridled

Andrea Steel
Mouse Hole Farm

Naomi Boinus -  
Film: Scout’s Honour

Doug Maddox
-  
Film:Christmas Ranch

Jen Roeser, Master Packer......... Film: One Hundred Mules


2:00 p.m. – 2:30 p.m. - :30 

Horses Are The Healers with Liz Mitten-Ryan
Introduction: Julianne Neal       

PANELIST

Liz Mitten Ryan (Canada) - 
Film: Herd

Stefan Morel (Canada) -
 Filmmaker: Herd


2:30 p.m. – 3:25 p.m. - 1 hour 

Soring...What Are They Thinking?
Moderator: Candace Wade (Note: A Short film will be shown.)

PANELISTS

Jeannie McGuire -
 All American Walking Horse Alliance

Teresa Bippen -
 Friends of Sound Horses

Dr. Gregory Beroza -
 Practicing Veterinarian


Duke ThorsonThorSport Farm





3:30 p.m. – 4:25 p.m. - 1 hour 

International Equestrian Filmmakers Panel
Moderators: Diana De Rosa & Julianne Neal

PANELISTS

Stefan Morel – Canada -
 Film: HERD

Florian Figge – Germany -
Films: Maxios  and German Racing

Sam Fleet – UK -
 Equine Productions

Ralf Schauwacker – Germany -
 Film – FREI

Wal Ashton – Australia -
 Film – The Four Horsemen

Luiza Jacobsen - Brazil -
 Film – Billy to Rio


4:30 p.m. – 5:30 p.m. – 1 hour
Horse Defenders and America’s Magnificent Mustangs

Moderators: Diana De Rosa & Julianne Neal

PANELISTS

Laurie Higgins -
 Founder - Dove Creek Rescue

Jennifer Johnson -
Musician/ Wild Horse Advocate – Wild Angel

Terri Russell -
 Film – TV  Reporter

Sue Ann Wells - 
Mustang Leadership

Dr Elaine Swafford  -
 CEO at Chattanooga Girls Leadership Academy

Dr. Maria Katsamanis -
 Doctoral Degree in Clinical Psychology - The Pegasus Foundation


Saturday Panels


12 p.m. – 12:55 p.m. – 1 Hour 

A Real Discussion About “Natural Horsemanship” with Sonny Garguilo The NYC Cowboy
Introduction: Diana De Rosa

Sonny Garguilo - Author of: SONNYISMS The Horse Lovers Guide To Common Sense!

 

1 p.m. – 1:55 p.m. – 1 hour:
The Wild Horses Of Sable Island With Roberto Dutesco

Moderator: Diana De Rosa

Presentation by Roberto Dutesco


2 p.m. – 2:55 p.m. - 1 hour
The Right Side Of The Track – The Positive Side Of Horseracing

Moderator: Diana De Rosa  (Note: A Short film will be shown.)

Janet DelCastille -
 Film/Author: Backyard Racehorse: The Training Manual

Janice Blake -
Jockey/Film: How To Exercise A Thoroughbred Race Horse

Ross Peddicord -
 Program. Executive Director - Maryland Horse Industry Board  

Milton C Toby -
Author: Taking Shergar Horse Racing’s Most Famous Cold Case

Sam Fleet – UK
- Equine Productions

Greg Beroza – USA - 
Practicing Veterinarian


3 p.m. – 3:55 p.m. - 1 hour 

Real Horse Rescuers 
Moderators: Diana De Rosa & Julianne Neal

PANELISTS

Yvonne Barteau -
 Film: Into The Spotlight - 2016 - Thoroughbred Make-Over

Rebecca Roy -
 Draft Gratitude Rescue

JAR (Jean Albert Renaut)  -
 Films: Journey of a Horseman, Ride Horses, Jorgo


4 p.m. – 5:30 p.m. - 1½ hour 

Performance TWH – Training, Showing and ?
Moderator: Candace Wade (Note: A Short film will be shown.)

PANELISTS

Pauline Stotsenberg
Tennessee Walking Horse Expert

Jeannie McGuire -
 All American Walking Horse Alliance

Greg Beroza -
 Practicing Veterinarian

Denise Parsons -
 Gaited Advocate Intervention Team., Inc. – Horse World Expo


Duke ThorsonTennessee Walking Horse National Celebration Horsemen’s Leadership Council, Performance Show Horse Association Board of Directors, Walking Horse Owners Association Board of Directors
 






ALL Panels and Times Are Subject To Change Without Notice.


ALL Panels and Times Are Subject To Change Without Notice.

2016 EQUUS Panels

​​​EQUUS Film Festival